Escultures per a la Guàrdia Urbana de Vic





Escultures per a la Guàrdia Urbana de Vic

150 anys de commemoració. 1867-2017

Amb motiu dels "150 anys de la Guàrdia Urbana de Vic" els alumnes de segon curs d'escultura, forja ai fosa, han presentat una proposta escultòrica per ser exposada a la ciutat de Vic.

La peça guanyadora es col·locarà el mes d'abril-maig davant de les dependències de la Guàrdia Urbana.

Fitxa tècnica

  • Autors: Alumnes de 2 on Curs d'Escultura forja i fosa
  • Títol de l'obra: "150 anys de la Guàrdia Urbana de Vic."
  • Tipus d'obres: prototip per a reproduir a escala.
  • Disciplines treballades: forja, fosa i material ceràmic .
  • Mides dels prototips: a partir de 60 cm.
  • Ubicació: Dependències de la Guàrdia Urbana de Vic.
  • Data de col·locació: abril-maig 2017

Les cinc escultures presentades com a commemoració dels "150 anys de la Guàrdia Urbana de Vic" són peces realitzades amb ferro, bronze i material ceràmic i estan realitzades amb les tècniques de forja artística, fosa artística i materials ceràmics.

La seva col·locació serà davant de les dependències de la Guàrdia Urbana de Vic.

Les 5 escultures, realitzades pels alumnes de 2n Curs, representen cadascuna de les disciplines que els alumnes aprenen al Departament de tridimensional. Els materials i les tècniques estan relacionades amb les especialitats d'escultura, forja i fosa i seran el punt de partida a tenir en compte en el moment d'iniciar el procés creatiu de l'obra.

El material de suport prioritari serà de ferro, el bronze ressaltarà aspectes concrets de la peça i la ceràmica aportarà color i textura a l'escultura. El ferro ens dóna una textura oxidada i el formigó una textura mate. El bronze i la ceràmica ens aporten llum i textures més brillants. Aquests tipus d'acabats ens dóna varietat i contrast sobre el conjunt de les escultures.

Els valors humans i d'ontologia de la Guàrdia Urbana, així com la imatge corporativa de l'Entitat, han estat motor i font de creació en el moment de dissenyar les obres.

L'equilibri entre forma i color ens ha donat com a resultat una obra harmònica, sòbria i en una d'elles, un resultat molt minimalista.

Aquestes escultures tenen la intenció de ser atemporals en el seu aspecte més formal. Així mateix, és intenció dels alumnes, que les peces tinguin una càrrega conceptual on quedi palesa la funció humana i de proximitat vers els ciutadans que té la Guàrdia Urbana.

També és intenció ser una obra referent i fita temporal per a la Guàrdia Urbana de Vic, que celebra el seu 150è aniversari.