Tecnologia oberta per l'art

Tecnologia oberta per l'art
Xerrada a càrrec de Mainardo Gaudenzi i Judit Molera (UVic).
Dijous, 3 de maig a les 17:00 h, a l'aula 12.

La conferència està organitzada des de l'assignatura d'Introducció al Disseny i està oberta a tothom que hi estigui interessat.

La tecnologia ha revolucionat el món productiu i s’ha posat a l’abast de tothom. Ara és més senzill que abans fer-nos dispositius tecnològics que ens simplifiquin la vida i que siguin fets i personalitzats per un ús concret.
Ja no cal ser un enginyer i tenir una empresa per a fer-se un dispositiu a mida. Ni cal haver de fer peces de grans tirades perquè sigui rendible en el mercat. Ara podem imprimir i dissenyar dispositius per a les nostres necessitats i per demandes unipersonals.
La irrupció de la tecnologia a l’abast de tothom ha sacsejat totes les disciplines i també el món de l’ART. Cap on ha de mirar? Cap al món Tradicional, cap al món Industrial o cap al món de la Innovació i com semblava estar portant aquest fenomen que alguns anomenaven la revolució digital?
La revolució del coneixement obert, la lliure circulació de les idees, dels “instructables”, els ateneus o fablabs, són la mostra del que actualment s’està ja fent en el món tecnològic. Es la cultura del DIY (Do it yourself), dels makers, open source, open data. Tothom amb una mica de voluntat pot entrar en aquest món sense haver de fer una enginyeria. I l’art no pot quedar fora d’aquest moviment, ja que l’art és avantguarda i com a avantguarda ha de saber aprofitar totes les oportunitats que li dóna la tecnologia.